Belföld

Zebrán gázolt el egy zöld jelzésen átkelő gyereket a zuglói baloldali képviselő

Autójával a zebrán gázolt el egy fiatal lányt szeptember 12-én Zuglóban Várnai László önkormányzati képviselő – tudta meg a Blikk.

A baleset az Erzsébet királyné útja és az Öv utca találkozásánál történt. A gyalogosoknak zöldet mutatott a lámpa, amikor a baleset megtörtént. A gyereket a mentők kórházba szállították.

A CivilZugló baloldali szervezet önkormányzati képviselője az esettel kapcsolatban nem akart nyilatkozni a lapnak, később egy másik lapnak elismerte, hogy érintett a balesetben. Azt mondta, hogy ő zöld jelzésnél kanyarodott balra, amikor a gyalogos, szintén a zöld lámpánál, átszaladt előtte (vagyis a KRESZ szerint a gyalogosnak volt elsőbbsége – a szerk.).

A balesethez kiérkező rendőrök szondát fújattak vele, ami egyértelműen megállapította, hogy nem fogyasztott alkoholt – mondta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt büntetőeljárás keretein belül vizsgálja a baleset körülményeit.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább