Sport

Mészáros Krisztofer bronzérmes talajon a torna EB-n

Az olimpiai kvótás Mészáros Krisztofer bronzérmet nyert talajon a férfi tornászok Riminiben zajló Európa-bajnokságának pénteki versenynapján.

A Győri AC sportolója 14,333 ponttal a negyedik helyen jutott a fináléba, amelyben elsőként mutatta be gyakorlatát és 14,600 pontot kapott.

Mészáros legutóbb, a két évvel ezelőtti kontinensviadalon ezüstérmes lett talajon, 2020-ban pedig tagja volt a csapatversenyben bronzérmet nyert válogatottnak, azaz harmadszor állhatott dobogóra kontinensviadalon.

Az olimpiai és világbajnok izraeli Artem Dolgopyat nem tudta megvédeni Európa-bajnoki címét talajon, mert a brit Luke Whitehouse a döntő utolsó gyakorlatával megelőzte őt.

Eredmények, szerenkénti döntők:
talaj, Európa-bajnok:
Luke Whitehouse (Nagy-Britannia) 14,866 pont
2. Artem Dolgopyat (Izrael) 14,833
3. Mészáros Krisztofer 14,600

A kiváló tornász a döntő után az M1-nek elmondta, csalódott volt az egyéni összetett után, hiszen csak pár tizeddel maradt le a dobogóról. „Nagyon hamar el kellett felejtenem, koncentrálnom kellett a talaj döntőre. Ez a 3. hely egy nagyon jó eredmény ahhoz képest, amilyen felkészülésem volt erre az Eb-re” – mondta Mészáros.

Nem jó kezdeni, de ha jó gyakorlatot tudok csinálni, akkor nyomást gyakorolok a többiekre. Viszonylag jó gyakorlatot csináltam, de nem volt mindenhol jó a leérkezésem. Ha csak egybe jobban beleállok, akkor meg lehetett volna a második hely is. Az olimpiáig még pont három hónap van hátra, addigra még jobban össze fog állni a gyakorlatom” – mondta bizakodóan.

Forrás: M4Sport

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább