Kiemelt

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép be az orosz ukrán-háborúba – jelentette ki Orbán Viktor a Millenárison, ahol bemutatták a Fidesz Választási Manifesztumát. A miniszterelnök kiemelte, a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat a háborúpárti baloldalnak, ami nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. Hozzátette: a békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak.

„A brüsszeli vezetésnek mennie kell! Nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell!” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a párt európai választási kampányindító eseményén, ahol a párt Választási Manifesztumát ismertette.

Orbán Viktor arra is emlékeztetett: a Fidesz az elmúlt 20 év minden európai parlamenti választását megnyerte, és most is győzelemre készülnek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy alázat nélkül nem lehet megszerezni a választók bizalmát. Arra is rámutatott, hogy politikai ellenfeleik éppen ennek hiánya miatt képtelenek meggyőzni a szavazókat.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az alázat mellett a kormánypártok elmúlt tizennégy éves munkájának érdemeit is el kell ismerni. Emlékeztetett, hogy ma egymillióval több ember dolgozik Magyarországon, mint a Gyurcsány-korszakban, a magyar gazdaság mérete pedig azóta a duplájára nőtt. Orbán Viktor emlékeztett, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása óta nagy eredményeket értek el a romák munkaerőpiaci helyzetének javításában, és ma kétszer többen dolgoznak, mint 2010 előtt. A miniszterelnök arra is emlékeztett, hogy felére csökkentették a mélyszegénységben élők számát és azon vannak, hogy felszámolják az ilyen életkörülményeket.

„Magyarország eredményeit ma Brüsszel felől veszély fenyegeti” – mutatott rá a miniszterelnök. Mint mondta, a szabad, békés és boldog Európa „recseg-ropog és hanyatlik”. Orbán Viktor hangsúlyozta: a brüsszeli vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik, a zöld átállás katasztrófa lett, az ukrán gabona pedig tönkreteszi az európai gazdákat. Emellett özönlenek a migránsok, nő a bűnözés, egyre több az erőszak, a gyerekeket pedig át akarják nevelni és gender aktivisták kezére adni.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a Brüsszeli vezetésnek mennie kell! Nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell – hangsúlyozta.

Ez magától nem fog megtörténni, nekünk kell megcsinálni. El kell foglalnunk Brüsszelt! És kézbe kell vennünk a dolgokat – tette hozzá.

Majd emlékeztetett, a héten Brüsszelben is elindította a kampányt, amit be is tiltottak.

A betiltást pedig azzal indokolták, hogy a rendezvényt nem lehet megtartani, mert „az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervativizmust valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, és azért, mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak” – idézte a betiltó határozat indoklását a miniszterelnök.

Ami így folytatódik: „a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez” – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: ez volt a betiltás hivatalos indoklása.

Orbán Viktor szerint ennél csak az ügy lerendezése a botrányosabb. Bár végül megtarthatták a konferenciát, de előtte a betiltó határozatot elleni fellebbezést két bíró dobta vissza. Aztán amikor a belga miniszterelnök közzétette, hogy mi a helyzet helyes megítélése, akkor a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek.

Van ennél nagyobb baj is. A kormányfő szerint Európában háborús hangulat uralkodik, a politikát a háború logikája uralja. Háborús készülődést látunk-tette hozzá. A NATO-főtitkár NATO-missziót akar felállítani.

Orbán Viktor szerint az európai vezetők már belesodródtak a háborúba. Emlékeztetett: az elején még szankciókról volt szó, majd fegyverküldésről, majd pénzügyi segélyről.

A helyzet azonban nem javul – hangsúlyozta a kormányfő. Háborús örvényben vagyunk, ami a mélybe ránthatja Európát – összegezte Orbán Viktor a helyzetet. A világháborút az elején sosem hívják világháborúnak.

A politikus szerint ki kell maradnunk ebből a háborúból. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett.

Orbán Viktor szerint mindenki tudja, hogy ha nem a Fidesz-KDNP, hanem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban.

A háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószámra küldi a pénzt a háborúpárti baloldalnak, akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igénye szerint kormányváltást akarnak. Békepárti kormány helyett háborúpárti kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak – jelentette ki a miniszterelnök.

Barátaim, száz szónak is egy a vége. Ne hagyjuk Magyarországot, harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, a gazdasági eredményinket, a családjainkat és különösen is a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war. Ez áll a választási manifesztumban, amit ma kibocsátunk, és arra kérjük Magyarország minden polgárát, hogy támogassa – hangsúlyozta Orbán Viktor. MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább