Belföld

Török Gábor: Alábecsültem Orbán Viktort

Török Gábor politikai elemző szerint Orbán Viktor eddig köztársaságielnök-jelöltjei közül Sulyok Tamás áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez.

Mint ismert, Sulyok Tamást jelöli a Fidesz–KDNP a kegyelmi botrány után lemondó Novák Katalin köztársasági elnök helyére – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján.

Amennyiben a parlament kétharmados többséggel támogatja a kormánypárt jelöltjét, úgy a jelenleg az Alkotmánybíróság elnöki posztját ellátó jogász költözhet a Sándor-palotába. És mivel a Fidesz–KDNP kétharmados többséggel kormányoz, így biztosra vehető az új államfő személye.

A döntésre rövid időn belül az ellenzéki pártok is reagáltak: Sulyok Tamást többek között „fideszes pártkatonának”, „biogolyóstollnak”, és „bábnak” tartják. A Fidesz–KDNP új köztársaságielnök-jelöltjéről Török Gábor politikai elemző is kifejtette a véleményét.

Alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát. A miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak. Kevés rá az esély, de az ellenzéki pártok helyében megfontolnám, hogy támogassák Sulyok Tamást

– írta közösségi oldalán Török Gábor.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább