Belföld

Fekete-Győr szerint nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát

A villamosmérnököt sem a diploma teszi – fogalmazott a volt pártelnök.
Mint arról korábban írtunk, az előválasztás honlapjára feltöltött önéletrajza szerint Hajnal Miklósnak jelenleg semmilyen felsőfokú végzettsége nincsen, vagyis a Momentum elnökségi tagja egy érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió forintos fizetésért.

Ugyan később már Hajnal Miklós is sajnálatát fejezte ki az ügy kapcsán, valamint elnézést kért azért, hogy közgazdászként hivatkozott magára, a Momentum bukott miniszterelnökjelölt-jelöltje másként gondolkodik.

Fekete-Győr: Nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezze magát.

Hétfő este Fekete-Győr Andrást, a Momentum volt pártelnökét az ATV Egyenes Beszéd műsorában kérdezték az ügyről. A korábbi pártvezér Hajnal Miklós végzettese kapcsán úgy nyilatkozott:

engem nem feltétlenül egy diploma tesz akár jogásszá, vagy akár villamosmérnökké”.

Arra a kérdésre, hogy Hajnal dolgozott-e közgazdászként diploma nélkül, Fekete-Győr azt válaszolta, hogy tudomása szerint Hajnal dolgozott a Google-nél illetve, hogy volt saját vállalkozása is.

Érdekesség, hogy fentebb említett, aláírt nyilvános önéletrajza alapján Hajnal Miklós csupán négy hónapot töltött a Google brüsszeli kirendeltségénél, „szakmai gyakorlaton”, saját vállalkozás pedig nem szerepel a hegyvidéken induló politikus önéletrajzban.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább