Külföld

Tüntetést hirdetett meg Morawiecki a Szejm elé

A volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki tiltakozásra hívja a lengyeleket egy hét múlva a Szejm elé – írja a Do Rzeczy.

„Nem engedhetjük meg, hogy a demokratikus szabályok megsértése új normává váljon” – közölte Mateusz Morawiecki egy videóban.

A PiS vezetője arra biztatta a lengyel választópolgárokat, hogy vegyenek részt a Jog és Igazságosság párt által január 11-én szervezett felvonuláson. A meghívást a közösségi médiában tette közzé egy rövid videó formájában.

Ki kell állnunk és meg kell védenünk azokat az értékeket, amelyek Lengyelország alapját képezik. Január 11-én Varsóban lesz a szabad lengyelek tüntetése. Legyünk együtt azon a napon, egységesen, erősen és magabiztosan. Arra kérem önöket, hogy vegyenek részt a képmutatás politikája elleni tiltakozásban, azon politikusok ellen, akik megbékélést ígérnek, de lengyelek millióinak hangját és vágyait megvetik – fogalmazott Morawiecki.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább