Belföld

Szanyi Tibor: Márki-Zay Péter amerikai ügynök

Erős kijelentést tett egy közelmúltban megjelent interjúban Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás (ISZOMM) miniszterelnök-jelöltje.

Az egykori szocialista politikus közölte: nem tud szabadulni attól a vélekedésétől, hogy a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter amerikai ügynök.

Tény, hogy Márki-Zay Péter már 2019-ben az amerikaiakkal egyeztetett.

Szanyi ugyanis a beszélgetésben megjegyezte, hogy szerinte a DK és a Jobbik már egyszerűen nem érdekelt az ellenzéki győzelemben.

Úgy fogalmazott, „eszük ágában sincs hosszú évek munkájának a gyümölcsét egy amerikai ügynöknek átpasszolni, pusztán azért, mert a mögötte működő erők meggyőzték a favoritként induló budapesti főpolgármestert, hogy álljon hátrébb”.

Az újságíró az egyértelmű utalás hallatán meglepetten vissza kérdezett, és a kérdésre, miszerint Márki-Zayt amerikai ügynöknek tartja-e Szanyi úgy válaszolt:

„Az angolban van egy olyan mondás, hogy ami kacsának néz ki, kacsaként úszik és kacsaként hápog, az valószínűleg egy kacsa.

Azt látom, hogy az említett úr majmolja az amerikai modelleket, szerves kapcsolatrendszer nélkül is szokatlanul komoly nyugati diplomáciai kiállás érzékelhető mögötte, pénze pedig mint a pelyva.

Ha ehhez azt is hozzáveszem, hogy a környező országok sokaságában hasonló »amerikás« politikusok tűntek fel, sőt szereztek pozíciókat a különböző választásokon, de mindannyian az amerikaiak által is tüzelt botrányhullámokra felülve, akkor nem tudok szabadulni a fenti vélekedésemtől.”

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább