Külföld

Németország: Megtiltották a gyerekeknek, hogy vizet igyanak az osztályban a ramadán idején

Az egyik németországi iskola ötödik osztályosainak megtiltották, hogy igyanak az órán, az osztályban ugyanis három muszlim gyerek tanul, akik a ramadán miatt böjtölnek.

Egy németországi általános iskola tanárai megtiltották a gyerekeknek, hogy vizet igyanak az osztálytermeikben, tekintettel arra, hogy muszlim tanulók böjtölnek a ramadán idején – írja a NIUS című német laprahivatkozva a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A német lapnak az egyik édesapa is nyilatkozott, akinek gyereke az érintett osztályba jár.

„Vacsoránál mindig megbeszéljük, hogyan telt a nap. Megkérdeztem a lányomat, hogy mi újság volt az iskolában. Akkor elmondta, hogy két tanár megtiltotta a tanulóknak, hogy az órán igyanak, mert a 27 gyerekből három böjtöl. Normális esetben a gyerekeknek az asztalon van a vizes palackjuk, és ha szomjasak, akkor ihatnak az órán” – mondta a édesapa, majd így folytatta:

„Furcsának találtuk ezt az egészet. Egyrészt, az ötödik évfolyamos gyerekek 10 és 11 évesek. De még a vallásos muszlimok számára is csak 14 éves kortól érvényes a böjtölési kötelezettség. Az pedig, hogy 24 gyereknél három gyereket kell figyelembe venni, amikor az alapvető fizikai szükségletekről van szó – ez egy furcsa beavatkozás.”

A férfi és a felesége mindenesetre arra biztatta a gyereket, hogy igyon, ha szomjas. Az iskola nem volt hajlandó kommentálni a történteket a sajtónak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább