Gazdaság

Menczer Tamás: jövőre 3300 milliárd forint jut családtámogatásra

Családtámogatásokra 3300 milliárd forintot szán a kormány 2024-ben – mondta a Pest vármegyei Tökön csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Menczer Tamás, aki egyben a térség választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, a felújított töki Apró Csodák Református Óvoda ünnepélyes megnyitóján arról beszélt, hogy az az összeg, amelyet a kormány 2024-ben családtámogatásokra szeretne fordítani, három és félszer több, mint amennyi 2010-ben rendelkezésre állt.

Hozzátette, a 3300 milliárd forintot a bruttó hazai termékhez, a GDP-hez viszonyítva, a gazdaság teljesítőképessége alapján Magyarország fordítja a legtöbbet Európában családtámogatásra.

Bősze András Tök független polgármestere elmondta, hogy az óvoda a töki református gyülekezet fenntartásában működik, az épületet 12 millió forintból újították fel.

A KÖZÖSSÉG NEM MEGKÖT, HANEM MEGTART

A közösség nem megköt, hanem megtart, és a közösségeket őrizni kell – mondta Menczer Tamás szintén vasárnap, a zsámbéki Csillagvilág református óvoda új épületének megnyitóján.

A nemzeti, kulturális, vallási, családi közösségeket nem szétrombolni, hanem megőrizni és támogatni kell – folytatta az államtitkár, aki egyben a térség választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is -, mert a közösség mindig erős, és a közösségben az egyén is mindig erősebb és boldogabb.

Menczer Tamás úgy fogalmazott, nagy zaj van a világban, ezért fontos, hogy világosak legyenek azok az alapértékek, fundamentumok, sarokkövek, amelyekhez az életet kötni lehet, és ez a zsámbéki református óvoda értéket ad át.

Az államtitkár felidézte: a Magyarországi Református Egyház és a kormány közötti együttműködés keretében a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramját a kormány összesen 40 milliárd forinttal támogatja, ami 51 településen 71 fejlesztést tartalmaz és 3200 új óvodai férőhelyet jelent. A zsámbéki református óvoda valamivel több, mint 766 millió forintból épülhetett meg- tette hozzá.

Menczer Tamás emlékeztetett: a kormány stratégiai célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek, és azt kívánja segíteni, hogy lehetőség szerint anyagi akadálya a gyermekvállalásának ne legyen.

Kitért arra is 2010-ben a termékenységi ráta 1,2 volt, most ez a szám 1,5,

de még mindig messze vagyunk a kettőtől, így a kormánynak továbbra is stratégiai célja a családok támogatása.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább