Sport

Márton Viviana arany-, Luana ezüstérmes az U21-es Eb-n

62 kilogrammos Márton Viviana nyerte a tekvondósok bukaresti U21-es Európa-bajnokságát, melyen testvére, Luana lett volna az ellenfele a döntőben.

A Bukarestben rendezett U21-es tekvondó Európa-bajnokság 62 kilós női mezőnyében Márton Viviana arany, ikertestvére, Luana pedig ezüstérmet szerzett – számol be az MTI.

A Madridban élő és készülő, de magyar színekben versenyző 17 és fél éves nővérek a hazai szövetség tájékoztatása szerint külön ágon, magabiztos versenyzéssel jutottak a súlycsoport döntőjébe, melyben nem szerettek volna egymás ellen mérkőzni, így a címvédő Luana visszalépett a küzdelemtől.

A Márton ikrek lehengerlő sikereket arattak ebben az évben: Luana májusban megnyerte a felnőtt-világbajnokságot (57 kg), majd ezüstérmes lett a krakkói központú Európai Játékokon (57 kg), ezt követően bronzérmet szerzett a junior Eb-n (59 kg), ikertestvére, Viviana ugyanezen a kontinenstornán pedig 63 kilóban felállhatott a dobogó legfelső fokára.

(Képünkön balra: a Márton lányok Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább