Külföld

Donald Tusk: Ukrajnának minden rendelkezésre álló segítséget meg kell adni

Donald Tusk, a lengyel kormányfő, hétfőn egy napos kijevi látogatás során kijelentette, hogy Lengyelország minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy növelje Ukrajna esélyeit az Oroszországgal folytatott küzdelemben.

A lengyel vezető biztonsági okokból előzetes bejelentés nélkül, vonattal érkezett az ukrán fővárosba hétfő reggel. Volodimir Zelenszkij elnökkel és Denisz Smihal miniszterelnökkel is tárgyalt.

A balliberális Tusk kifejtette, hogy Lengyelország Ukrajnát nem csupán elvi okokból, hanem a saját biztonságának érdekében is támogatja.

„Lengyelországban jelenleg túlfűtöttek az érzelmek, és politikai konfliktusok vannak az októberi választások után. Egy dologban azonban mindannyian egyetértünk: Ukrajnának minden rendelkezésre álló segítséget meg kell adni az Oroszország elleni harcban, hiszen a lengyel nemzet és a lengyel állam biztonsága is kockán forog” – hangsúlyozta Donald Tusk.

Hozzátette az ukránbarát hogy „Lengyelország kész katonai hardvert és felszereléseket gyártani Ukrajna számára, és Kijevvel együtt fogja keresni közös védelmi beruházások finanszírozásának lehetőségét. Szó esett a fegyver- és lőszergyártás terén megvalósítandó közös beruházásokról is”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább