Belföld

Bige László hadat üzent a kormánynak

Bige László hadat üzent a kormánynak és felajánlotta teljes anyagi támogatását Márki-Zay Péternek..

A folyamatosan mészárosozó liberális újságírók figyelmébe ajánlanánk a Partizán legutóbbi adását, amelyben a baloldali oligarcha, Bige László nyíltan hadat üzent a kormánynak és teljes anyagi támogatásáról biztosította az ellenzék “kívülről jövő” jelöltjét. Nem mellesleg Csányi Sándort is megvádolta azzal, hogy az ő érdeke az egész vizsgálat. Ilyenkor vajon hol van (és hol lesz) Márki-Zay Péter elitellenessége?

Az ügyészség szerint hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak Bige László mil­liárdos nagyvállalkozó, aki saját bevallása szerint a baloldal kampányának a finanszírozására készül. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a versenyjogi szabályok súlyos megsértése miatt. A Partizán vasárnapi adásában reagált először a baloldali oligarcha a GVH szankciójára. A Bigéhez köthető teljes cégcsoport 11 milliárd forintos bírságot kapott végül, a fennmaradó hárommil­liárdot a Hőgyészi Kft., illetve a részben együttműködő Cargill kapta.

Tönkre akarnak tenni – idézte Bige Gulyás Mártonnak adott interjúját a Mandiner. Hozzátette: ez a kormánynak egy gazdaságvédelmi akcióterve, eljött az ideje annak, hogy minket tönkretegyenek és „aztán elosztanak egymás között”.

Abszolút politikai célú támadás ez. Semmiféle köze nincs a józan észhez, meg a való világhoz – hangoztatta a baloldali milliárdos a GVH szankciójával kapcsolatban. „Csányinak, és KITE Zrt.-nek az érdeke az egész vizsgálat”.

Jól értem, kormányváltás nélkül nem látja esélyesnek, hogy képes lesz megtartani a cégbirodalmát? – kérdezte Gulyás, mire a baloldali oligarcha leszögezte: fel nem merül, hogy nem tartaná meg a hálózatát.

Kormányváltás nélkül is meg tudom tartani a cégbirodalmamat – fűzte hozzá Bige, aki korábban, egy márciusi Partizán-interjúban gyakorlatilag felajánlotta, hogy ha megszüntetik vele szemben a büntetőeljárást, akkor távol tartja magát a politikától. A büntető igazságszolgáltatást viszont láthatólag nem hatotta meg a baloldali oligarcha felajánlkozása, és az eljárás megszüntetése helyett vádat emeltek ellene. Szintén év eleji fejlemény, hogy Horn Gábor, az EU-s pénzekből ellenzéki előválasztási vitákat szervező Republikon Intézet vezetője is tiszteletét tette Bige házában. Biztosat persze nem tudni, sem a látogatásról, sem arról, ha így volt, miről egyeztettek, ugyanis az egykori SZDSZ-es politikust hiába kérdezték, nem reagált a Mandiner Bige Lászlóval való kapcsolatára vonatkozó kérdéseire.

Forrás: Mandiner, PestiSrácok; Fotó: MTI/Balázs Attila

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább