Belföld

Ballib kétszínűség: Támogatják az akkumulátorgyárat, ha ők vezetik a települést

Nem kell nagy tudás ahhoz, hogy bárki láthassa, a balliberális oldal nem elvek alapján politizál, hanem csak mindig ellenkezik a kormánnyal, mondjon az bármit is. Ennek ékes példája az akkumulátorgyártás is. 2019-ben még az LMP hangoztatta rendszeresen, hogy át kell állni az elektromos autógyártásra – feltételezzük, tisztában voltak vele, hogy ehhez bizony akkumulátorra is szükség van.

Azóta az EU eldöntötte, 2035-től kvázi betiltja a benzines és dízeles autókat, amelyre elsők között reagált Magyarország: megkezdtük az átállást az elektromos autógyártásra. Nyugaton sorra ünneplik az elektromos átállást, építik az akkumulátorgyárakat, Németországban konkrétan a zöld kormány bízta meg a kínai CATL céget  az akkumulátorgyártással. A hazai ballibek ettől nem estek zavarba, még így is ellenkeznek a kormány politikájával – legalábbis addig, amíg ellenzékben vannak.

A baloldal utolsó nagy bástyájának vezére, Botka László évtizedek óta hangoztatta, a gyárak veszélyesek és nem szükségesek. Cserébe a szegedieknek a „tudásipart” ajánlotta, de az egyre jobban bezuhanó mutatók jelzik:

nagyot tévedett, szükség van hagyományos iparra és ezt be is látta a balliberális oldal.

A balliberális többségű szegedi közgyűlésben többek között képviselettel rendelkezik, a DK, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP is, akik most egységesen támogatják a kínai BYD autógyárépítését.

Ráadásul a Momentum országos elnökségi tagja, Mihálik Edvin is beállt a gyár támogatói közé.

Mindeközben azt hangoztatják, Szegeden nem fog épülni akkumulátorgyár, amely bár lehet valóban így lesz, de minden bizonnyal az elektromos autóknak szüksége lesz akkumulátorra is, ezáltal egy közeli magyar településen fogják, minimum közvetetten támogatni egy akkumulátorgyár felépítését.

Természetesen örvendetes, hogy belátják: iparra szükség van és biztonságosak a kínai gyárak, de gyomorforgató, hogy mindeközben országosan ez ellen tüntetnek folyamatosan.

Emlékeztetőül egy bejegyzés a sokból:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább