Kiemelt Külföld

Zelenszkij tanácsadója igazat mondott, ezért lemondatták

Az Elnöki Hivatal január 17-én helyt adott Olekszij Aresztovics felmondási kérelmének, és elbocsátotta a tanácsadót.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Dnyiprót ért rakétatámadást Zelenszkij orosz terrortámadásnak minősítette, de nem egyeztetett tanácsadójával a hazugságról, aki egy interjúban elismerte, hogy

A RAKÉTÁT, AMELY DNYIPRÓBAN EGY TÖBBEMELETES ÉPÜLETET ROMBA DÖNTÖTT, AZ UKRÁN LÉGVÉDELMI RENDSZER LŐTTE LE és ezért zuhant civilek közé.

Az ukrán média, közösségi oldalakon a lakosság és Dnyipró polgármestere is azonnal ízekre szedte igazmondása miatt.

“A háború első napja óta mondom, hogy Aresztovics egy önimádó marha és egy szemét szájú. Bocsánat, nem tudom megállni, de az SZBU-nak és a kémelhárításnak kötelessége reagálni erre.” – írta a polgármester közösségi oldalán.

Később Mikola Olescsuk, a légierő parancsnoka próbálta cáfolni az állítást, maga Aresztovics pedig bocsánatot kért, viszont miután mindenki nekiesett inkább visszavonta a bocsánatkérését tettéért. Az ukrán parlamentben ezután kezdtek aláírásgyűjtésbe a képviselők Olekszij Aresztovics felmentését követelve.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább