Külföld

Zelenszkij: Oroszország meg fogja semmisíteni az ENSZ-t

„Oroszország meg fogja semmisíteni a nemzetközi diplomáciát” – jelentette ki kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén videóüzenet útján felszólalva.

Úgy fogalmazott, hogy „Oroszország képviselői által az ENSZ BT az erőszak zónájává vált”.

„Csak idő kérdése, míg Moszkva megsemmisíti az utolsó, még működő nemzetközi szervezetet is” – hangoztatta.

„Az orosz erők által ellenőrzött ukrajnai térségek elcsatolása azt jelentené, hogy nincs többé miről tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel” – jelentette ki Zelenszkij. Hangsúlyozta, hogy az Oroszországhoz való csatolásról szóló népszavazásokon voksolókat „pisztollyal kényszerítették, az eredmények pedig már előre megvoltak”.

Zelenszkij újabb szankciókat is szorgalmazott Moszkvával szemben, illetve Oroszország kizárását követelte az ENSZ-ből és a nemzetközi szervezetekből. A BT ülésének kezdetén Rosemary DiCarlo ENSZ-főtitkárhelyettes megismételte, hogy a világszervezet kiáll Ukrajna függetlensége és a nemzetközileg elismert határok által meghatározott területi egysége mellett.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább