Külföld

Zelenszkij: Oroszország folyamatosan nyomul előre a harctéren

A nyugati fegyverszállítások hiánya és az EU-tagok be nem tartott ígéretei lehetővé tették Oroszország számára, hogy előrenyomuljon a harctéren – mondta szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök magas rangú európai tisztviselőknek.

Az ukrán rezsim vezetője a kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóra összegyűlt nemzeti vezetők és az uniós bürokrácia magas rangú tagjai előtt tartott videokonferencia-beszédében fogalmazta meg állításait.

Az ukrán vezető megismételte, hogy országának több nyugati katonai és pénzügyi segítségre van szüksége az Oroszországgal folytatott fegyveres konfliktus folytatásához.

“Most az orosz hadsereg szinte mindenben érzi erejét, ami a fegyveres komponenssel kapcsolatos. És éppen ennek az erőnek köszönhetően – a tüzérségben, a felszerelésben, az égbolton való működés képességében – nyomást gyakorolnak ránk a fronton, és fokozatosan előrenyomulnak” – mondta a rezsim színésze.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább