Külföld

Zelenszkij: Nem adjuk fel Bahmutot, sőt új erőket küldünk a védelmére

Hétfő esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cáfolta, hogy kivonnák csapataikat Bahmutból, sőt azt mondta, hogy megerősítik a város védelmét.

A döntést azután hozta meg, hogy hétfőn az ukrán hadsereg főbb vezetőivel megvitatták a helyzetet.

„Ma a vezérkari értekezleten személyesen kérdeztem meg a parancsnokokat, hogyan tovább Bahmutnál? Visszavonulás vagy a város további védelme és megerősítése? A tábornokok válasza egyhangú volt: nem a visszavonulásra és igen a védelem megerősítésére. Ezt a véleményt a vezérkar egyhangúlag támogatta.

Utasítottam a főparancsnokot, hogy keressen további erőket a bahmuti srácok megsegítésére.

Ukrajnának nincs olyan része, amelyről azt lehetne mondani, hogy feladható. Nincs olyan ukrán lövészárok, amelyben harcosaink kitartását és hősiességét semmibe lehetne venni.

Megvédjük Ukrajna minden részét, felszabadítjuk országunk minden városát és faluját. És felelősségre fogjuk vonni a megszállókat, ha megy törvényesen, akkor törvényesen, ám ha csak fegyverrel tehetjük meg, akkor megtesszük fegyverrel.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább