Külföld

Zelenszkij: meg vagyok döbbenve, Izraeltől nem kaptunk semmit

Francia lapnak nyilatkozott az ukrán elnök.

 

Zelenszkijt “megdöbbentette” az a tény, hogy Izrael még semmilyen segélyt nem nyújtott Ukrajnának, miközben más államoknak fegyvereket exportál.

 

“Meg vagyok döbbenve. Nem értem. Izrael nem adott nekünk semmit, semmit, semmit, nullát… Megértem, hogy meg kell védeniük a földjüket, de olyan információkat kaptam, hogy Izrael más országokba exportálja fegyvereit” – mondta Zelenszkij az Ouest-France-nak adott interjújában.

 

Különösen a légvédelemről van szó.

 

“Miért nem adnak nekünk légvédelmet?” – tűnődött Zelenszkij.

 

Elmondta, hogy nem hibáztatja az izraeli vezetőket, Izraelt független államnak tekinti, és nagyra értékeli a civil társadalom Ukrajnának nyújtott támogatását.

 

“Tényeket mondok: voltak megbeszélések az izraeli vezetéssel, és ez nem segített Ukrajnának. Észrevehető Oroszország befolyása Izraelre” – mondta.

 

Zelenszkij továbbá elmondta, hogy “Németországtól, Törökországtól és az Egyesült Államoktól határozottabb fellépést várnánk, mert kevés légvédelmi fegyvergyártó van”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább