Külföld

Zelenszkij indok nélkül lemondta a létfontosságú találkozót az amerikai törvényhozókkal

Az amerikai hadianyag-támogatás apadása állhat a gesztus hátterében.

BBC arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az utolsó pillanatban lemondta kiemelt fontosságú keddi online tájékoztatóját, amit az amerikai törvényhozókkal tartott volna. Kicsivel korábban Andrij Jermak, Zelenszkij kabinetfőnöke bejelentette:

Amerika további támogatása nélkül rendkívül nagy az ukrán vereség kockázata.

Hozzáteszik: hiába sürgette a Fehér Ház újból Ukrajna további támogatását, az amerikai kongresszus ellenáll. Mint kiderült, még mindig nem jutottak közel egy kompromisszumos megállapodáshoz, amely segítené az ukrán háború finanszírozását.

A Fehér Ház költségvetési ügyekkel foglalkozó vezetője hétfőn közzétett levelében egyenesen az áll, hogy ha a kongresszus nem hagyja jóvá az év vége előtt az Ukrajnának nyújtott további katonai segélyt, az „térdre kényszeríti” az államot az Oroszország elleni harcban, és hogy nem maradt „bűvös pénzalap”, amelyből meríthetne.

Úgy tűnik minden hiába: hétfőn a képviselőház republikánus elnöke, Mike Johnson továbbra is elutasítónak tűnt az újabb, több tízmilliárd dolláros többlettámogatással kapcsolatban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább