Külföld

Zelenszkij: Görögország ukrán pilótákat fog kiképezni az F-16-osok használatára

Görögországban fognak kiképezni ukrán pilótákat az amerikai F-16-os harci gépek használatára – jelentette be hétfőn a görög fővárosban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a múlt hét végén Svédországban, Hollandiában és Dániában járt.
Dánia és Hollandia vasárnap jelentette be, hogy F-16-os vadászgépekkel látják el Ukrajnát, miután az Egyesült Államok – a gépek gyártója – ehhez hozzájárult.

„Görögország részt vesz pilótáink kiképzésében az F-16-os gépek használatára. Nagyon hálás vagyok ezért”– mondta Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján az ukrán elnök.

Az ukrán elnök részleteket nem közölt a kiképzési programról.

Görögország korábban humanitárius segélyt és fegyvereket szállított Kijevnek, egyebek mellett gyalogsági harci járműveket, gépkarabélyokat és lőszert.

A sajtótájékoztató után Volodimir Zelenszkij részt vesz egy kötetlen vacsorán, amelyen Kiriákosz Micotákisz a nyugat-balkáni államok vezetőit látja vendégül, és jelen lesz Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább