Külföld

Zelenszkij egykori tanácsadója szövetséget kötne Oroszországgal

Volodimir Zelenszkij elnöknek ugyanis váratlan kihívója akadt.

Komoly fordulatot ígér a jövő tavasszal esedékes ukrán elnökválasztás, amennyiben azt tényleg megtartják – Volodimir Zelenszkij elnöknek ugyanis váratlan kihívója akadt, volt kommunikácis tanácsadója személyében.

Olekszij Aresztovics évekig fontos szövetségese és bizalmasa volt Zelenszkijnek, ám egyre nyíltabban bírálja az ország vezetését a háború miatt. A magát már az ellenzék részének tekintő politikus szerint az emberek belefáradtak a harcokba, és szerinte esélytelen Ukrajna győzelme Oroszország ellen.

Így amint hivatlba lép, befejezné a háborút akár a Krím félsziget és a Donbász elvesztése árán is.

Ennél még messzebre is ment a 48 esztendős Aresztovics, a politikus még Oroszországgal is szövetséget vizionál. Szerinte mindenkinek érdeke ez, mert egy erős, szabad és demokratikus ország, a háború után pedig Ukrajnát Oroszország szövetségeseként látja.

Aresztovicsnak azután romlott meg a kapcsolata Zelenszkijjel, hogy bírálóan beszélt az ukrán légvédelemről: szerinte egy orosz rakéta azért csapódott egy lakóházba a közép-ukrajnai Dnyipróban, mert a légvédelem lelőtte. 2023 januárjában távozott az Ukrán Elnöki Hivatal kommunikációs tanácsadói posztjáról.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább