Külföld

Zelenszkij az Ukrajna–NATO tanács ülését szorgalmazza

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal a javaslattal fordult Jens Stoltenberg NATO-főtitkárhoz, hogy Oroszország fekete-tengeri fellépése miatt azonnal hívja össze a NATO–Ukrajna Tanácsot.

„Beszéltünk Stoltenberggel a jelenlegi biztonsági helyzetről, különösen az agresszív orosz lépésekről a Fekete-tengeren. Bármilyen destabilizáció ebben a térségben, az exportútvonalaink megszakadása problémákat jelent, amelyeknek megfelelő következményei lesznek a világon mindenki számára. Az árválság a legkisebb a lehetséges következmények közül”– fogalmazott Zelenszkij.

Stoltenberggel állítólag megvitatták a gabonafolyosó fenntartható működésének feloldására és biztosítására irányuló lépéseiket. Együttműködésükben az ukrán elnök szerint új, magasabb szintre léptek, méghozzá az Ukrajna–NATO tanács szintjére.

„Azzal a javaslattal fordultam Jenshez, hogy haladéktalanul hívjunk össze egy ilyen tanácsot a megfelelő válságtanácskozásokra. A következő napok valamelyikén sor kerül erre a találkozóra. Túljuthatunk a fekete-tengeri biztonsági válságon” – mondta a színész.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább