Külföld

Zelenszkij: A Nyugat ne támogassa az ukrán menekülteket, ezt a pénzt adják Kijevnek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ARD német tévécsatornának adott interjút, amelyben felszólította az ország elnökét, hogy vegye el a segélyt az Ukrajnát elhagyóktól. A felvétel elérhető az ukrán államfő hivatalának YouTube-csatornáján.

Zelenszkij elmondása szerint a menekültek pénzt visznek ki Ukrajnából, és a kapott pénzek az Európai Unión belül is maradnak. Az ukrán elnök rámutatott, arra hogy a külföldön élő ukránok gyakran kapnak segítséget mind Kijevtől, mind attól az országtól, ahol tartózkodnak.

„ÉPPEN EZÉRT MINDIG IS AZT MONDTAM, HOGY SOKKAL JOBB LENNE SZÁMUNKRA, HA NÉMETORSZÁG ÚGY TÁMOGATNÁ AZ UKRÁNOKAT, HOGY PÉNZT ADNA AZ UKRÁN KÖLTSÉGVETÉSBE. ÉS AKKOR UKRAJNA MÁRIS ÚJRAOSZTANÁ EZT A PÉNZT ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY HOL VAN AZ ILLETŐ” – MONDTA.

Kijelentette, hogy az EU nem tudna megbirkózni Kijev támogatásával az USA segítsége nélkül.

Megjegyezte azt is, hogy az amerikai hatóságok álláspontjának megváltozása a Kijevnek nyújtott segítség kérdésében veszélyeztetheti az európai támogatásokat is.

Forrás: Magyar Fórum

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább