Külföld

Zelenszkij a frakcióvezető-helyettesével is leszámolt

Julija Palijcsuk, a Volodimir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája kormánypárt szóvivője pénteken arról számolt be, hogy a kormánypárti frakció tagjai szavaztak Mikola Tiscsenko parlamenti képviselő sorsáról, melynek eredményeként a politikus kizárták a párt soraiból

– számolt be a Korrespondent.net.

Ukrajna thaiföldi nagykövetsége január 26-án a Facebook-oldalán tette közzé az információt arról, hogy pénteken a Bangkok Novotel szállodában „találkozóra kerül sor Mikola Tiscsenkóval”. A találkozó deklarált célja „a thaiföldi ukrán közösség képviselőivel való interakció javításával kapcsolatos kérdések megvitatása”.

Az utazása miatt megvádolták, hogy nyaralni utazott el, amely állításon Tiscsenko rendkívül felháborodott, mivel állítása szerint mindenki tudott a diplomáciai útjáról, a thaiföldi királyi családdal való találkozásról pedig képet is osztott meg.

A Nép Szolgája pártot ez nem hatotta meg, felmentették frakcióvezető-helyettesi tisztsége alól Mikola Tiscsenko és a pártból is kizárták, arra hivatkozva hogy a háború alatt magáncélból utazott külföldre.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább