Belföld

Závecz: Fej fej mellett a Fidesz és az ellenzék

olvasási idő:45 másodperc

A Jobbik tovább erősödött…

Ismét növelni tudta támogatottságát a Jobbik az előző hónapokhoz képest: két hónapja 9 százalékon állt, egy hónapja 11 százalékot kapott, míg áprilisban már 12 százalékot, derül ki a Závecz Research legfrissebb, áprilisi közvélemény-kutatásából.

Emellett a kormánypárt támogatottsága is nőtt, a teljes népesség körében februárban 31, márciusban 33, áprilisban 34 százalékos volt.

Nem változott a Momentum és az MSZP támogatottsága sem, előbbi mögé a választókorúak 6, utóbbihoz 5 százaléka sorakozik fel. Áprilisban az LMP 2, a Mi Hazánk, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékon áll, azaz a Mi Hazánk 1 százalékot bukott egy hónap alatt.

Akárcsak a biztos pártválasztóknál, ott 3-ról 1-re csúsztak vissza,  a Fidesz vezet 47 százalékkal, második a DK 17 százalékkal, harmadik a Jobbik 15 százalékkal.

A hat együttműködő ellenzéki párt listája 39, és a Fidesz–KDNP-é 37 százalékon áll áprilisban a választókorú népesség körében.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább