Külföld

Zaharova: Ukrajna elnyomja a kárpátaljai magyarokat

Elítélte az ukrajnai kisebbségek jogfosztását és elnyomását Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Telegram-csatornáján, valamint részleteket osztott meg egy dokumentummal kapcsolatban, amely részletesen tárgyalja a kárpátaljai magyarok és a muszlim tatárok helyzetét, erről ír az Izvesztija.

A kijevi rezsim nemcsak Ukrajna zsidó lakosságát nyomja el, és totális russzofóbiát vall, hanem elnyomja a kárpátaljai magyarokat, cigányokat, tatárokat és más nemzeti kisebbségeket is.

Erről posztolt az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova a Telegram-csatornáján.

„A kijevi rezsim egy neonáci rosszindulatú daganat Kelet-Európa testén. Fáklyás felvonulásokat rendeznek, elnyomják a zsidó lakosságot, és természetesen teljes russzofóbiát vallanak” – mondta Zaharova

Elmondása szerint új dokumentumok jelentek meg a nyilvánosság előtt, amelyek a muszlim tatárok ukrajnai elnyomásáról tanúskodnak. A Külügyminisztérium képviselője kifejtette, hogy Aydinlik újságírói hozzáférhettek Dmitrij Dosenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) állambiztonsági főosztályának 3. szektorának helyettes vezetője, a herson régióbeli levelezéséhez, amely gyűlölködő hangnemről tanúskodik, elsősorban az ország tatár lakosságával kapcsolatban.

A kijevi rezsim továbbra is egy etnikai államot próbál felépíteni, függetlenül attól, hogy kik lesznek az elnyomás tárgya: oroszok, kárpátaljai magyarok, zsidók, cigányok vagy tatárok- tette hozzá Zaharova.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább