Külföld

Zaharova: Ukrajna a fekete transzplantáció egyik világvezetője lett

Marija Zaharova, a Kreml szóvivője azt állítja, hogy Ukrajna emberi szerveket gyűjt a harcmezőn elesett és élő emberekből, és azokat a feketepiacon értékesíti az EU és a NATO országaiban tartózkodó vevőknek – írja a SkyNews.

„Már régóta ismert, hogy Ukrajna a fekete transzplantáció egyik világvezetője lett”– írta a szóvívő Telegrammon.

Zaharova szerint Ukrajna az 1990-es évek vége óta illegálisan távolít el szerveket holttestekből, és ez 2014 óta még rosszabb lett.

„Bizonyíték van arra, hogy 2023 júniusában az egyik NATO-ország egészségügyi minisztériumának képviselői megállapodtak az ukrán féllel egy hűtőkocsi szállításáról, amely emberi szerveket és testrészeket tartalmaz, amelyeket leggyakrabban a transzplantációban használnak fel” – állította a Kreml szóvivője.

Hozzátetette: Ezek a szem szaruhártyája, néhány csont, kötőszövet, szív és máj. Zaharova szerint a szíveket körülbelül 21 000 fontért, a veséket körülbelül 11 000 fontért adják el, és állítja, gyermekek szerveit is gyűjtik.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább