Külföld

Zaharova: Odessza ismét szabad lesz

Moszkva meg van győződve arról, hogy utoléri a méltányos megtorlás az odesszai Szakszervezetek Házában elkövetett bűncselekmény elkövetőit és felbujtóit, és maga a város is szabaddá válik – írta ria.ru.

„Miközben tisztelegünk az odesszai véres mészárlás áldozatainak emléke előtt, meg vagyunk győződve arról is, hogy a megtorlás előbb-utóbb utoléri ennek a barbár bűncselekménynek az elkövetőit” – jelentette ki Maria Zaharova csütörtökön.

A külügyminisztérium szóvivője kommentárjában aláhúzta, biztos abban, hogy nincs messze a nap, amikor Odessza a modern banderaiták igáját levetve ismét valóban szabad várossá válik, ahol a különböző nemzetiségűek békében és harmóniában élnek majd.

Megjegyezte, a nyomozás, amelyet a kijevi hatóságok nemzetközi szervezetek nyomására indítottak, bohózatba torkollott – a hiányosságok miatt a vádiratot többször is visszaküldték az ügyészségnek, a bírák pedig négy alkalommal is lemondtak tisztükről.

A külügyminisztérium képviselője felidézte, Volodimir Zelenszkij 2019-es hatalomra kerülésével reménykedtek az odesszai események tisztességes kivizsgálásában, de ezek a várakozások gyorsan el is tűntek.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább