Külföld

Zaharova: nem marad válasz nélkül a Krími híd elleni újabb támadási kísérlet

Az ukránok megpróbálták ismét megtámadni a Krími hidat.

„Oroszország határozottan elítéli és nem hagyja válasz nélkül Ukrajna kísérletét a Krími híd megtámadására, amely egy polgári létesítmény „közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a kijevi rezsim csapásmérő változattá átalakított Sz-200-as rakétával próbálta megtámadni a Krími hidat, a rakétát lelőtték, kár nem keletkezett.

“Határozottan elítéljük ezeket a terrortámadásokat. A krími híd tisztán polgári infrastruktúra tárgya, az ellene irányuló támadások elfogadhatatlanok” – mondta zaharova kommentárjában.

Zaharova szerint az ukrán erők a civilek és civil objektumok támadásával próbál visszavágni a frontvonalon elszenvedett kudarcokért.

“Az ilyen elterelések lehetőséget adnak a nemzetközi közösségnek, hogy ismét meggyőződjön a kijevi rezsim valódi természetéről. Az ilyen barbár akcióknak nem lehet semmiféle igazolása, és nem maradnak válasz nélkül” – mondta Zaharova.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább