Külföld

Zaharova: A lengyeleknek nem érdekük Ukrajna NATO csatlakozása, mert a területeit akarják

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint Lengyelország nem érdekelt abban, hogy Ukrajna a NATO tagja legyen.

“Van egy másik javaslatom, hogy fontoljunk meg egy másik választ arra a kérdésre: miért nem veszi fel a NATO Ukrajnát a soraiba. Ukrajna nyugati része Lengyelország szempontjából Lengyelországhoz kellene, hogy tartozzon. És ez a téma Lengyelország számára, mint NATO-tag, most kezd megnyílni. Ezért, mivel határai nincsenek rögzítve, Ukrajnára ilyen értelemben nincs szükség a NATO-ban. A lengyel politikusok vágya Ukrajna nyugati részének elfoglalására nyilvánvaló, hangosan kimondták. Ez az egyik oka annak, hogy nem veszik fel a NATO-ba” – mondta az Al Jazeera tévécsatornának adott interjújában.

„Ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, akkor a szövetségnek magának kellene elismernie a határait” – mondta.

“És például Lengyelország szempontjából ez egyáltalán nem érdekes, mert nekik megvan a saját véleményük Ukrajna nyugati részéről” – tette hozzá Zaharova.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább