Belföld

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely 50 milliárdos működési hiányt halmozott fel

Karácsony Gergely főpolgármester az előző városvezetéstől örökölt tartalék és a rekordméretű adóbevétel ellenére 50 milliárd forint működési hiányt halmozott fel – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerdán a Fővárosi Közgyűlésben.
Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában azt mondta: Karácsony Gergely képes volt elkölteni 214 milliárd forint tartalékot, képes volt felélni rekordméretű, több mint 200 milliárd forinttal nagyobb adóbevételt.

Két olyan nagyberuházást fejezett be, amelyeket forrásokkal együtt az elődjétől örökölt, ezen kívül semmit nem fejlesztett, és még így is 50 milliárdos működési hiányt halmozott fel.

A rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy Budapestnek működési hiánya legyen az év végére, és a törvényben rögzített alapfeladatai ellátására 50 milliárdos kvázi hitelt kelljen felvennie – tette hozzá a politikus, aki úgy fogalmazott:

gyurcsányi trükkel, a BKK felhasználásával, az önkormányzatokra vonatkozó éven túli folyószámla-hitel tilalmát megkerülve 50 milliárdos idei kötelezettséget tolnak, húznak, vonszolnak át jövőre.

Karácsony Gergely „Gyurcsány BKK-s helytartója, Draskovics Tibor által erőltetett trükkjének szolgalelkű végrehajtásával egyszemélyben, egyetlen döntéssel 50 milliárd forinttal adósította el a fővárost”– jelentette ki Wintermantel Zsolt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább