Külföld

Wall Street Journal: A nyugatnak fel kell hagynia az Oroszország legyőzésével kapcsolatos „mágikus gondolkodással”

A nyugati vezetőknek fel kell hagyniuk az Oroszország ukrajnai legyőzésével kapcsolatos „mágikus gondolkodással”, és át kell térniük a Moszkvával szembeni hosszú távú megfékezés stratégiájára – írja a Wall Street Journal.

„Amit a nyugati vezetők feltűnően nem tettek meg, az az, hogy nem beszéltek a nyilvánossággal a felbátorodott, revizionista Oroszország jelentette fenyegetés tartós természetéről” – írja az amerikai lap.

„Túl gyakran engedtek a mágikus gondolkodásnak, szankciókra, egy sikeres ukrán ellentámadásra vagy új típusú fegyverek átadására fogadva, hogy a Kremlt tárgyalóasztalhoz kényszerítsék” – tették hozzá.

A nyugati tisztviselők reményeivel ellentétben, akik arra spekuláltak, hogy Vlagyimir Putyin megbuktatják, Moszkva fenntartotta az ukrajnai stratégiájának népi támogatottságát, miközben legyőzte a gazdasága megbénítására irányuló nyugati szankciókat.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább