Belföld

Vona: Nováknak esze ágában sem volt köztársasági elnökké lenni.

Öt ok, amiért nem Kövér Lászlót jelölték államfőnek.

„Feminista körökben talán kevesen gondolták volna, hogy Szűz Mária országának első női köztársasági elnökét épp az az Orbán Viktor jelöli, akire nemzetközi szinten is a patriarchális politika alfa-hímjeként tekintenek. Persze el lehet ütni az egészet azzal, hogy attól, mert nő, még a NER hű kiszolgálója, de ez akkor is olyan, mintha a DK egy erdélyit jelölt volna a posztra.

Ugyanúgy mondhatnánk, jó-jó, székely, de egy régi szoci, azonban attól még az nagyon furcsa lenne. És ez is nagyon furcsa. Kevesen fogadtak volna egy női köztársasági elnökre akár csak pár hónappal ezelőtt is. És íme, Novák Katalin személyében egy közepesen ismert közszereplő lelép az átlagpolitikusok örök feledésbe rohanó futószalagjáról, hogy hazánk első emberévé válva felbocsátást nyerjen a történelemkönyvek Olümposzára.

Tényleg kevesen gondoltuk volna. Meg merem kockáztatni, ebbe a táborba maga az érintett is beletartozik. Eddig ugyanis semmiféle jelét nem láthattuk, hogy a kormánypárt női politikusa államfői ambíciókat dédelgetne. Ellenben jól megcsodálhattuk, hogyan fityeg rajta egy Fidesz-fülbevaló. Mondjuk ki:

Nováknak esze ágában sem volt köztársasági elnökké lenni. Számára ez nem egy régóta érlelődő, előkészített változás, hanem egy hirtelen parancs.

Hogy száműzetés lesz, vagy jutalomutazás, szégyenfutás vagy diadalív, trón vagy árnyékszék, majd az idő dönti el. Amit most tudunk, hogy Orbán Viktor így döntött. Amit meg nem tudunk pontosan: miért. Szerintem nem azért, mert Kövér visszautasította a felkérést, hanem azért, mert ő eredetileg is Novákot akarta. De miért őt? Öt oka lehetett rá.”
(Index)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább