Külföld

Volt lengyel külügyminiszter a szivárgó Északi Áramlatról: Köszönjük, USA!

Az amerikaiaknak hálálkodott Twitter-oldalán Radek Sikorski a szivárgó gázvezetékek kapcsán.

Hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak, de mindkettő használaton kívül van, ugyanis az 1-est Oroszország zárta el az ellene hozott szankciók „megtorlásaként”, míg a másikat maga Németország, ezzel „büntetve” Oroszországot a háború megindításáért. Gáz azonban mindkettőben volt, mert a nem működő csövekben is kell valamennyi gázt áramoltatni, hogy azok használhatók maradjanak.

Egyelőre egyetlen nyugati kormányzati forrás sem kezdett találgatásokba arról, hogy ki (vagy mi) idézhette elő a szivárgást, csak az ukrán kormány állítja, hogy az oroszok voltak.

„Thank you, Usa”

A svéd rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Az USA kormánya sem akart találgatásokba bocsátkozni, egyelőre csak annyit mondtak,

hogy minden lehetséges eszközzel segítik az európaiakat a nyomozásban.

A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski azonban egy meglepő bejegyzést tett közzé hivatalos Twitter-oldalán, amely szerint az Északi Áramlatokban kárt tevő balesetnek vagy támadásnak valamilyen köze lehet az Egyesült Államokhoz.

Thank you, Usa”

– írta bejegyzésében Sikorski.

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább