Belföld

Volner: Több mézet a madzagra, fiúk!

olvasási idő:1 perc, 31 másodperc

Gondolatok az ellenzéki előválasztásnak nevezett roncsderbiről avagy: “Több mézet a madzagra, fiúk!”

Tegnapi napon a baloldali összefogás pártvezetői miniszterelnök-jelölti vitán vettek részt az ATV stúdiójában. Szinte a képernyőn keresztül is megcsapta az ember orrát a naftalinszag, ahogy ezek a sokat próbált baloldali figurák enerváltan és robotikusan mondták fel az elszámoltatásról, jogállamiságról, egészségügyről, oktatásról és béremelésekről szóló kommunikációs paneljaikat. Művészet volt elkapcsolás nélkül végighallgatni a stúdióplafont repesztő sok ócska, hazug lózungot. Néhány benyomásunkat ezúton tesszük közzé:

Már a műfajelnevezés is hazugság, ez ugyanis nem vita volt, hanem licit-show arról, hogy ki tud öblösebben „orbánozni” és több – klasszikust idézve – „örökéletet és ingyen-sört” ígérgetni.

Nagy újdonságnak állítják be a baloldali összefogást, holott az elmúlt harminc évben másról sem szól a magyar politika, mint arról, hogy el akarják velünk hitetni: a szélsőliberálisokkal fúzióra lépő kommunista utódpártok hozzák el nekünk a demokráciát, a jogállamiságot és a nyugati jólétet. Hány bőrt lehet még erről lehúzni? Hányadszor kellene ezt még elhinni?

Alapvető kérdések megtárgyalására még csak véletlenül sem került sor. Így például totálisan kimaradtak olyan európai és magyar sorskérdések, mint a népesedés és családpolitika, a migrációval kapcsolatos kérdések, az egész EU-n belül kizárólagosságra törekvő szélsőliberalizmushoz (lásd pl: „gender” és „BLM” mozgalom) való viszony, a gazdaság, az egészségügy, az oktatás, nemzet, identitás és kultúrpolitika konkrét tartalmi elemei. Helyette persze durrogtatták a szokásos baloldali frázisokat: csak a gonosz kormányt kell eltávolítani és majd a jóságos nyugat mindent megold helyettünk.

Van annak valami diszkrét bája, amikor egy olyan szövetség beszél korszakváltásról és elszámoltatásról, melynek vezetője egy több, mint hat évtizede a magyar közéletet mérgező és manipuláló virtigli kommunista család.

És végül: érdemes kicsit lélektani szempontból végignézni a szereplők arcát. Sokatmondó a rengeteg művigyor, begyakorolt hízelkedő gesztus, művi pontossággal kreált forgatókönyv szerint szerepeljátszás. Rutinfanatizmus és rutinagresszió. Nagy szavak, de rideg szemek. Több mézet a madzagra, fiúk!

Forrás: Volner János Facebook,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább