Belföld

Volner: Niedermüller külföldieknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét

Újabb leleplezéseket ígér…

Volner János úgy vélekedett, hogy a parkolók felszámolásának elsődleges haszonélvezője egy a kerületben parkolóházakat üzemeltető ausztrál cég, amelynek évente 1,5 milliárd forint bevétele származik ebből a tevékenységből. Az intézkedés eredménye az, hogy az erzsébetvárosiak kénytelenek igénybe venni a parkolóházak szolgáltatásait, amelyekben egy óra parkolás 600 forint – tette hozzá a politikus.

Azt mondta: a polgármester több mint 120 parkolóhelyet szüntetett meg Belső-Erzsébetvárosban, más parkolóhelyeket pedig a behajtás korlátozásával tett elérhetetlenné. Ugyanakkor a Care Park elnevezésű ausztrál cég több parkolóházat üzemeltet a területen; ezek csupán 12 órás foglaltsággal számolva naponta 4,1 millió forint, havonta 123 millió forint, éves szinten pedig 1,476 milliárd forint bevételt termelnek – fűzte hozzá.

Teljesen egyértelműen bebizonyítható tehát, hogy Niedermüller Péter parkolást érintő rendelkezései (…) a külföldi magáncégek érdekét szolgálták, miközben a helyben élő lakosságot és a budapestieket sújtották.”
Ez azt jelenti, hogy „pont a baloldali polgármesterek pumpálják át a külföldi tulajdonosok zsebébe (…) a helyben élő budapesti polgárok pénzét” – fogalmazott a politikus, aki a következő napokban újabb „leleplezéseket” ígért az ügyben.

Volner János kérdésre válaszolva közölte: nem kapott még választ a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt azon beadványára, amelyben kérte a főváros által kötött, a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződés felülvizsgálatát. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester „pofátlanul hazudik”, amikor azt állítja, hogy a korábbiakhoz képest 8 milliárd forinttal olcsóbb a híd felújítása, hiszen fehéren-feketén látszik, hogy 5 milliárd forinttal drágább. (888-Volner Párt)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább