Belföld

Volner: Ne hagyjuk, hogy felfalják az országot!

olvasási idő:58 másodperc

Fejezetek a baloldali összefogás történetéből: „Egy tányérból esznek – de mérget ne vegyél, hogy össze nem vesznek.”

„Összefogás a köbön: az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a Jobbik főzte pörkölt, és én. Egy tányérból esznek, soha össze-nem-vesznek!” –írja kísérőszövegül Fekete-Győr András egy, a facebook-ra feltöltött képhez, melyen Kunhalmi Ágnessel kanalaznak valamit.

Szinte egy nagycsoportos óvodás számára is világos, hogy ami napjainkban „egyesült ellenzéknek” vagy „összefogásnak” nevezi magát, az lényegét tekintve a 2010 előtti balliberális politikai erőtér hatalom-visszaszerzési kísérlete.

Az egyesült ellenzék célrendszerét, eszmei arculatát a magát baloldalinak mondó Demokratikus Koalíció és a szélsőliberális Momentum alakította ki az elmúlt 2 évben. Gyurcsány azonban jól emlékszik még arra, hogy hova vezet, ha az SZDSZ túlságosan magára talál, ezért most jóval rövidebb gyeplőn tartja az SZDSZ utódpártját, a Momentumot. Helyette inkább a DK nemzeti tagozatává züllesztett Jobbiknak ad több befutó helyet, ezt az identitászavaros társaságot úgyis könnyebb lesz majd a megfelelő pillanatban úgy elnyomni, mint a csikket a parlament dohányzójában.

Szegény Fekete-Győr Andrásnak csak az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel való ősi szocialista stílusú közös gulyásparti maradt, keserű mosollyal bizonyítva hűségét a főnöknek. Jó étvágyat, csak meg ne ülje a gyomrotokat!

Forrás: Volner János

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább