Sport

Vízilabda Eb: Románia a magyarok egyik lehetséges negyeddöntős ellenfele

A holland és a román vízilabda-válogatott döntetlent játszott egymással a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság férfi tornájának harmadik fordulójában, így akár utóbbi is lehet a címvédő magyarok ellenfele a keddi negyeddöntőben.

A találkozó tétje az volt, hogy melyik gárda jut tovább második és harmadik helyen a világbajnok spanyolok mögött, a pontosztozkodás pedig jobb gólkülönbségük révén a hollandoknak kedvezett. A nyolc közé jutásért a harmadikként záró románok a péntek esti olasz-montenegrói rangadó vesztesével találkoznak vasárnap, és annak a mérkőzésnek a győztese játszik majd a magyarokkal a negyeddöntőben.

A férfi tornán szereplő 16 csapatot négy kvartettbe osztották, amelyekből a csoportelsők rögtön a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a nyolc közé kerülésért. A magyarok kedden a nyolc között az A csoport második és a C csoport harmadik helyezettjének vasárnapi győztesével csapnak össze.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább