Sport

Vívás: döntős a férfi kardcsapat az Európa-bajnokságon!

Vívás: döntős a férfi kardcsapat az Európa-bajnokságon!

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardcsapat a francia válogatottat 45:35-re legyőzve bejutott az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság döntőjébe, amelyben hétfő este 17.45 órától, Ukrajna ellen küzdenek az aranyéremért.

Döntőben a férfi kardcsapat (Fotó: Magyar Vívószövetség)

 

A férfi kardcsapat Lengyelország 45:32-es legyőzésével jutott elődöntőbe, amelyben a Boladé Apithy, Eliott Bibi, Sébastien Patrice és Maxime Pianfetti alkotta francia csapat ellen lépett pástra. Szatmári kezdett, Apithy 5:3-as előnyhöz juttatta a franciákat, Szilágyi felzárkózott (10:9). Gémesi 5:5-öt vívott Pianfettivel (15:14). Bibi három tusra növelte a francia előnyt (20:17), ám ezután jött Gémesi, és 8:2-re iskolázta a kétszeres Eb-ezüstérmes Apithyt, ezzel a magyarok 25:22-re fordítottak. Szilágyi néggyel(30:23), Gémesi és Szatmári további eggyel-eggyel növelte tovább a  (35:27)

Forrás: Nemzeti Sport Online,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább