Belföld

Vitézy Dávid tette helyette Karácsonyt matricaügyben

Ha rosszindulatúak lennénk, akkor azt mondanánk, hogy Karácsony Gergely hazudott, mikor azt mondta, hogy az egységesen fizetős M0-son többletforgalmat generál a fővárosban, de tekintve, hogy a főpolgármester a szolgálati kocsijában ritkán tartózkodik éber állapotban, inkább legyünk jóindulatúak, és tegyük fel, hogy egyszerűen nem ért a kérdéshez. Budapest hercegét Vitézy Dávid javította ki közösségi oldalán.

A díjmentes szakaszokon közlekedő személygépjárművek 97,3 százaléka rendelkezik matricával, ezért a főpolgármester azon aggálya, hogy az egységesen fizetős M0 a mai állapothoz képest érdemi budapesti többletforgalmat generál, nem alapos – fogalmazott Vitézy Dávid közlekedési szakember, volt közlekedési államtitkár az M0-s körgyűrű eddig díjmentes szakaszainak fizetőssé tétele kapcsán.

Vitézy sokkal inkább azt tartaná Budapest szempontjából jogos felvetésnek, hogy a körgyűrűből eredő díjbevételek segítsenek a budapesti agglomeráció megoldatlan és régóta fájóan hiányzó kötött pályás fejlesztéseinek finanszírozásában. Példaként említette a HÉV-ek fejlesztését, ami uniós források híján elakadt az elmúlt évben.

Forrás: Facebook;

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább