Külföld

Vitalij Klicsko: Dicsőség lenne meghalni a hazáért

Dicsőség lenne meghalni a hazáért – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester az ARD német országos közszolgálati televíziónak egy pénteken sugárzott interjúban, amelyben kiemelte, hogy az orosz invázióval dacoló ukrán fővárosban horror lett az élet.
Kifejtette, hogy a legnagyobb kihívás a fűtés, az áram és a vízellátás biztosítása, és nagyban nehezíti az önkormányzat dolgát, hogy a szállítási, logisztikai rendszer összeomlott. Mindeközben a városban orosz rakéták csapódnak be, és védőire orosz mesterlövészek vadásznak.

Az egész egy horror – mondta a kijevi polgármester.

Elmondta:

sosem gondolta volna, hogy sikeres sportolói, majd politikusi karrierje után egy háborúban találja magát, de igaz ez az ország többi lakójára is.

Így például a napokban találkozott egy hegedűművésszel, egy sebésszel és egy színházi szakemberrel, akik szakmájukat feladva beálltak harcolni.

“Hangszer, szike vagy szövegkönyv helyett gépkarabély van a kezükben, de nincs más választásunk, meg kell védenünk az otthonunkat, a családunkat” – emelte ki Vitalij Klicsko, hozzátéve, hogy Kijev védői a “szabadságért, a demokráciáért és az európai értékekért is harcolnak”.

Hozzátette: ha elesik a harcban, akkor a hazájáért adja az életét, a hazáért meghalni pedig dicsőség.

Szerinte a legrosszabbak az éjszakák, mert akkor a legintenzívebb az orosz ágyúzás.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább