Külföld

Visszavonult katonai vezetők levélben bírálták Joe Bident

olvasási idő:1 perc, 27 másodperc

Szocialista és marxista…

Nyílt levelet írt az Egyesült Államok 124 visszavonult tábornoka és admirálisa, melyben az országra leselkedő veszedelmekre figyelmeztetnek. A „Flag Officers 4 America” nevű társaság úgy véli, hogy „a konfliktus a szocializmus és marxizmus támogatói és az alkotmányos szabadság támogatói között feszül”. Bírálják a 2020-as választások lebonyolítását, utalva azokra a vádakra, melyek szerint a voksolást elcsalták. Továbbá a jelenlegi adminisztráció szemére vetik, hogy azonnal elnöki rendeletekkel semmisítette meg elődje hatékony politikáját. A nyílt levél a többi között a legfontosabb biztonsági kérdésekként említi:

A határvédelmet
Kína a legnagyobb külső fenyegetés
A visszatérést az iráni nukleáris megállapodáshoz
A szólásszabadság elfojtását
„A főparancsnok fizikai állapotát nem szabad figyelmen kívül hagyni”

– szúrnak oda egy külön pontban, felemlegetve azt a gyakran megfogalmazott kritikát, hogy a 78 esztendős Joe Biden már testileg és szellemileg sem képes ellátni feladatait. A nyílt levél egyébként egyszer sem említi Joe Bident vagy Donald Trumpot név szerint.

„A demokrata kongresszussal és a jelenlegi adminisztrációval az országunk élesen balra fordult, a egy szocialista és marxista zsarnoki kormány irányába” – értékelik a demokrata vezetést, sürgetve, hogy a következő választásokon a polgárok olyan jelöltekre szavazzanak, akik megvédik ettől a nemzetet. A nyílt levélben minden aláíró nyíltan vállalta nevét és rangját.

„Visszavonult tábornokok és admirálisok normális esetben nem avatkoznak be a politikába. De a helyzet, amelyben a nemzetünk van, annyira szörnyű, hogy szót kell emelnünk, hogy hűek maradjunk eskünkhöz, miszerint megvédjük országunkat minden ellenséggel szemben, legyen az külső vagy belső” – idézték Joseph W. Arbuckle visszavonult vezérőrnagyot, vietnámi veteránt, aki a levélírást szervezte. A demokratákhoz húzó Politico arra is emlékeztetett, hogy a hadsereg „felhasználása” politikai célokra azért korántsem új dolog, Joe Biden és Donald Trump is kampányolt katonákkal, és bizony olyan is előfordult, hogy visszavonult katonai vezetők a médiában rohantak ki a republikánus elnök ellen. (mno)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább