Belföld

Visszaeső, templomi perselytolvaj letartóztatását indítványozták

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta. A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatását – írja a Szeged Ma.

Egy 47 éves férfi április 15-én leverte a mórahalmi templom perselyének lakatját, magához vette a benne lévő pénzt, majd a saját lakatjával zárta azt vissza. A elkövető április 17-én visszatért, hogy ismét lopjon, de addigra észlelték a bűncselekményt és új lakatot helyeztek rá. A férfi ettől nem torpant meg, ismét megpróbálta a lakatot eltávolítani, de ekkor a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrs körzeti megbízottai tetten érték.

A Szegedi Járási Ügyészség közleménye szerint a férfi a templomban található több perselyt is megpróbált kifosztani.

A lopás vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, ugyanilyen cselekmény miatt nemrégiben nem jogerősen elítélt gyanúsított letartóztatásának elrendelését a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta – közölte az ügyészség.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon fog dönteni. A közölt képeket a nyomozás során a nyomozó hatóság szerezte be.

 

A szegedi tolvaj lehetett a tettes, aki januárban egy szegedi templom perselyéből lopott

Az elmúlt időszakban egyetlen ilyen eset történt a környéken, január 31-én az egyik szegedi templomban lefűrészelték a lakatot a perselyről, majd a kivett pénzzel együtt távozott az elkövető. A nyomozás során akkor is gyorsan azonosították a tettest a szegedi rendőrök. Az akkori közleményükből az derült ki, hogy egy 46 éves szegedi férfi volt az elkövető – ami egybevág a mostani esettel, különösképpen, hogy más ilyen eset nem történt az elmúlt időszakban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább