Sport

Világbajnoki döntős a 4×200 méteres női gyorsváltó a Duna Arénában

Világbajnoki döntős a 4×200 méteres női gyorsváltó a Duna Arénában

A női 4×200 méteres gyorsváltó bejutott a döntőbe szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon, hárman pedig a délutáni elődöntőkben folytathatják – kezdi a szerdai délelőtt összefoglalóját a Magyar Távirati Iroda.

Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna, Molnár Dóra összeállítású staféta 7:56.52 perces idővel futamában a harmadik, összesítésben az ötödik lett.

KÜLÖNÖSKÉPPEN A 16 ESZTENDŐS PÁDÁR TETTE ODA MAGÁT, AKI A HATODIKRÓL A HARMADIK HELYRE HOZTA FEL A CSAPATOT ÚGY, HOGY A TELJES MEZŐNYT FIGYELEMBE VÉVE A MÁSODIK LEGGYORSABBAN TELJESÍTETTE A TÁVOT.

A délelőtti programban úszó többi magyar közül csak Gyurinovics Fanninak nem sikerült bejutnia az elődöntőbe 100 méter gyorson, pedig ő volt az egyetlen, aki egyéni csúcsot ért el, azonban 54.98 másodperces ideje csak a 19. helyhez volt elég.

Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám a hetedik, Kovács Benedek Bendegúz pedig a nyolcadik idővel lépett tovább. Az olimpiai-5. Telegdy könnyed versenyzéssel, 1:57.82 perces idővel csapott célba és már az elődöntőre kitűzte maga elé az ötkarikás játékokon elért egyéni csúcsának (1:56.15) megjavítását, míg a vb-újonc Kovács mindössze 18 századra volt élete legjobbjától (1:57.70), amit este szeretne elérni.

Békési Eszter 200 méter mellen 2:27.95 perces idejével éppen csak elcsípte a még továbbjutó 16. helyet.

Forrás: Index,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább