Belföld

Világ proletárjai, egyesüljetek!

Az ellenzéki összefogáson belül a Jobbik feladata egyértelműen a vidéki, kevésbé művelt munkásréteg megnyerése.

Nagyot változott a Jobbik politikája az elmúlt években. Egy nemzeti, radikális pártból egy balliberálisokhoz dörgölődző, igazi prolipárttá avanzsált.

Ezzel párhuzamosan a szavazótábor is teljesen lecserélődött. Mára már elsősorban kiábrándult balosok, tapasztalatlan fiatalok és legnagyobb számban a kevésbé művelt, könnyen megvezethető és felhergelhető munkás réteg adják a Jobbik fő bázisát.

A Jobbik az Index felmérése alapján elsősorban vidéken, különösen Kelet-Magyarországon, ezen belül is az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióban áll jól.

Erre a politikára különösen alkalmas Jakab Péter, aki meggyőzően adja elő a rászabott szerepet, ő a nép gyermeke, beszól a hatalomnak, a szegények védelmezője, aki szerény körülmények között eszegeti a parizerjét (havi 6 millió körüli bevétel mellett). Ha sikerül bunkóskodással kiprovokál valami büntetést, akkor még áldozatnak is beállítja magát és a büntetését természetesen a megvezetett hívek kalapozzák össze neki.

Persze ezt bizonyos szint felett mindenki tudja, hogy ez egy színjáték a Gyurcsány-társulatban, de mégis van egy jókora réteg, akik ezt zabálják. Ezt bizonyítja a korábban említett Index-felmérés, amely szerint az internetes szavazatok alapján bizony jelentős előnyben van a többi ellenzéki jelölttel szemben.

Ugyanakkor sok erdekességet rejthet még ez a közös jelöltállítás, hisz amennyire népszerű a “prolik” körében keleten, annyira nem a fővárosi értelmiségiek és a dunántúliak körében a Jobbik jelöltje.

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk az előválasztás nevü színjátékot és a közös jelöltállítást. Kóla, popkorn bekészítve.

Az említett Index-felmérés, amiből a fentebb említett dolgokon kívül sok egyéb érdekesség is kiderül, itt található: https://index.hu/chart/2021/06/28/ellenzeki-elovalasztas-index-kutatas/

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább