Kiemelt Külföld

Videók. Száz bevándorló verekedett a berlini strandon

Németország szerte zaklatták a fürdőző nőket…

Berlin, vasárnap, 16 óra 30 perc – Forró nyári nap a szabadtéri medencénél. 36 fok. A családok takarókon piknikeznek, a gyerekek a gyepen játszanak. A fiatal férfiak vízipisztolyokkal permetezik egymást a medencénél. Ám a mulatság hirtelen tömegverekedéssé fajul, amely minden fürdőzőt fenyeget.

Száz, többségében migráns hátterű fiatal verekszik. Ütések, rúgások, néha öt az egy ellen – még a földön fekvő férfit is megtámadják. A szokásos.

Az egyik biztonsági őr (23) megsérült, kollégái esélytelenül nézik ahogy verik. Gyerekek is rohangálnak a verekedők között, egy 10 éves fiút is megütnek. Az anyák próbálják menekíteni a gyerekeket, minden fürdőző menekül.

Vagy száz rendőr érkezik, köztük a rohamosok. Mindössze négy gyanúsítottat (15, 21, 21, 23) sikerült azonosítani és eljárás alá vonni.

A berlini erőszak nem egy elszigetelt eset, hívja fel a figyelmet az amúgy migráns-simogató német sajtó. Sőt, megemlítik, hogy a szexuális zaklatások száma is növekszik.

Laufban (Bajorország) három tinédzser és egy gyerek verekedett szombaton.

Kaufbeurenben (Bajorország) három lányt (12, 13, 13) fogdosott egy csapat fiatal. Két szíriai gyanúsítottat (11, 17) azonosítottak.

Kölnben egy afgán (23) két lányt (mindkettő 13 éves) fogdosott meg a múlt héten.

Gelsenkirchenben (NRW) május 14-én egy német (16) kiütötte két fogát egy szírnek (14). Aki egy késsel állt bosszút a zuhany alatt.

Stuttgartban június 15-én egy nőt (33) szexuálisan zaklatott egy férfi (31) a nudista területen.

Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet vezetője szigorúbb ellenőrzést akar. Az elkövetők „fiatal férfiak, nem mind, de többségük migrációs hátterű”. Az eddig a származást elhallgató német média, most már nyíltan megnevezi az elkövetőket.

Stefan Heck CDU belügyi szakértője kijelenti: „Az integráció itt teljesen megbukott.”

A berlini CDU főnöke, Kai Wegner a BILD-nek azt mondta: “A strandokon a gyermekes családoknak jól kéne éreznie magukat. Erre… A hétvégi hihetetlen képek nem ismétlődhetnek meg.”

„Ezek a képek sokkolnak. Amikor ezt látom, megborzongok. Ezek az emberek, nem tisztelik a másik embert. Ez így nem mehet tovább. A strand üzemeltetőinek meg kellene szűrniük a közönségüket” – mondja Peter Harzheim, a Német Vizimentők Szövetségének munkatársa.

Több politikai támogatást és keményebb rendőri fellépést is szeretne. „Nem lehet, hogy az ott bűncselekményeket elkövető embereket két óra múlva szabadon engedjék” – mondta Harzheim. „A politikusok szemet hunynak a problémák fölött, és cserbenhagynak minket. Az elkövetők egy részének bevándorlói háttere nem jelenti azt, hogy a problémával nem kell, nem lehet foglalkozni.”

Ne felejtsük. Magyarországon vannak olyan baloldali pártok, amelyek ilyenné akarják változtatni a hazai strandolási szokásokat. Bevándorlók betelepítésével…

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább