Kiemelt Külföld

(Videók) Németország: afrikai csoport támadt afrikai csoportra és rendőrökre

Mert ez egyik az eritreai katonai juntának gyűjtött pénzt egy fesztiválon…

Nagyszabású rendőrségi művelet és számos mentőegység kellett Hessenhallenben(Németország), a szombati Eritreai Kulturális Fesztiválra, ahol két afrikai csoport csapott össze. Pontosabban a fesztiválra készülőket megrohamozta egy másik csoport.

Idén hét németországi eritreai migránsok alkotta egyesület sürgősségi kérelmet nyújtott be a gießeni közigazgatási bírósághoz a fesztivál ellen. Az egyesületek szerint a nagyszabású eseményt az eritreai rezsim arra használja, hogy gyűlöletkeltő és erőszakot dicsőítő tartalmakat terjesszen, pénzt gyűjtsön zsoldosok toborzására az etiópiai Tigré-régióban  folyó háborúhoz. A kérelmet azonban elutasították, a fesztivált a német hatóságok nem tiltották be.

Ezek után szombat délután a fesztivál ellenzői megtámadták azokat az embereket, akik az eritreai kulturális fesztivál előkészületeivel voltak elfoglalva. Botokkal, vasrudakkal, kövekkel és késekkel támadtak az emberekre. Rendőröket is megtámadták.

Wiesbadenből, Frankfurt am Mainból, Kasselből, Fuldából és Darmstadtból további erők, valamint hesseni rohamrendőrök érkeztek és avatkoztak be Gießenben, hogy a helyszínen támogassák kollégáikat. Könnygáz spray-t használtak. Több támadót ideiglenesen letartóztattak, késeket és gumibotokat foglaltak le.

A mentők biztosították a sérültek orvosi ellátását. A rendőrség többek között testi sértés és garázdaság gyanúja miatt nyomoz. A kulturális fesztivált végül a rendőrség utasítására törölték.

Összefoglalva:

Németországban afrikai csoportok csaptak össze, késekkel, botokkal, megtámadták a rendőröket is, azért mert a német bíróság nem tiltott be egy fesztivált, ahol egy afrikai katonai rezsim gyűjtött pénzt zsoldosokra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább