Kiemelt Külföld

Videó: Tömegbunyó volt az afrikaiak és a kurdok között Franciaországban

olvasási idő:1 perc, 28 másodperc

Valamikor Franciaországnak hívták…

Egy kurd és egy szomáliai család összetűzéséből végül mintegy százfős tömegverekedés lett. A hatalmas összecsapás úgy kezdődött, hogy két fiú összeveszett. A migráns közösségek vasrudakkal, késekkel, fejszékkel estek egymásnak a nyílt utcán, többen megsérültek, egyikük súlyosan. Marine Le Pen szerint a jelenlegi vezetés politikája vezetett az országban uralkodó káoszhoz – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hatalmas tömegverekedés alakult ki két kamasz veszekedését követően a Franciaország északi részén, Normandiában lévő Val-de-Reuil nevű településen.

Az Actu.fr értesülései szerint egy szomáliai és egy kurd tizenéves fiú összeveszett, ekkor érkeztek a szüleik, elvileg azért, hogy békítsenek, de ők is összeverekedtek, ekkor az egyik fiú és édesanyja megsérült, és kórházba kellett őket szállítani. Ezt követően a sérült fiú édesapja, aki a helyi afrikai közösség tagja, visszatért a helyszínre, hogy bosszút álljon. Megsebesített egy kurd férfit, akit kritikus állapotban, szemsérüléssel és orrtöréssel szállítottak kórházba, a paris-normandie.fr úgy tudja, hogy a férfit mesterséges kómában tartják.

Mindkét tábor tagjai felfegyverkeztek és az utcára vonultak.
EZT KÖVETŐEN ÓRIÁSI TÖMEGVEREKEDÉS ALAKULT KI, MELYBEN MINTEGY SZÁZAN VETTEK RÉSZT, BOTOKKAL, VASRÚDDAL, FEJSZÉVEL ÉS KÉSSEL ESTEK EGYMÁSNAK.

A Nemzeti Tömörülés vezetője, Marine Le Pen a Twitteren azt a kérdést tette fel, hogy ugyan ki kér ebből a káoszból és a közösségek közti konfliktusokból, ahova Macron politikája vezeti az országot, majd hozzátette, hogy sürgősen rendet kell tenni Franciaországban.

A megmozdulásnak a rohamrendőrök vetettek véget, a település polgármestere, Marc-Antoine Jamet Twitter-bejegyzése alapján tíz furgonnal érkeztek ki a rendőrök a helyszínre, hogy rendet tegyenek.

Sajtóértesülések szerint a történteket követően még mindig érezhető a feszültség a két tábor között, a kurdok szeptember 7-én este tüntetést szerveznek a városban. (V4NA/origo)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább