Sport

Videó: szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a holland csúcsrangadó

A vasárnapi mérkőzés az 55. percben ért véget, de már ezt megelőzően is kétszer megszakította a játékvezető a játékot.

Félbeszakadt az elmúlt idényben harmadik Ajax és a címvédő Feyenoord mérkőzése a holland labdarúgó-bajnokságban, miután a vendégek 3-0-s előnyénél a szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a Johan Cruyff Arénában.

A vasárnapi találkozót kétszer is megszakította a játékvezető, mielőtt idő előtt véget vetett az összecsapásnak. Ezután a dühös amszterdami szurkolók megpróbálták betörni a stadion főbejáratát. A rendőrség tájékoztatása szerint az ultrák feloszlatása érdekében könnygázt vetettek be.

Órákkal ezt követően az Ajax menesztette a májusban kinevezett sportigazgatót, Sven Mislintatot.

“A szélesebb körű támogatás visszaállítására tett számos kísérlet nem hozta meg a kívánt eredményt, ez zaklatottságot okozott a klubon belül és körülötte is, egyúttal csalódást keltő teljesítményhez vezetett” – indokolta a menesztést a megbízott igazgató, Jan van Halst.

Az Eredivisiében eddig végigjátszott négy mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a 36 bajnoki címével csúcstartó amszterdami alakulat két döntetlen és egy vereség mellett, ezzel 14. a 18 csapatos élvonalban.

holland szövetség egyelőre nem reagált az esetre, de nagy a valószínűsége, hogy a vendégek kapják a három pontot, 3-0-s végeredménnyel. Marco ban Basten, a háromszoros aranylabdás legenda azonban drasztikus megoldást javasol az eset kapcsán. “Nincs konkrét megoldás az esetre, de javasolnám, függesszék fel a bajnokságot. A szurkolók szándékosan robbantják ki ezeket a balhékat, most épp az egyik legnagyobb meccset tették tönkre. Ha nem tudnak viselkedni a stadionban, akkor le kell állni” – mondta az Eb-győztes játékos az AD.nl-nek

Úgy véli, a pandémia alatt játszott mérkőzések megmutatták, megmutatták, a zárt kapu nem jó megoldás, hiszen az üres stadionok borzalmasan lehangolóak tudnak lenni.

(m4sport.hu)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább