Sport

Vereség Skóciában, a női labdarúgó vb-selejtezőn

A magyar női labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott a skótoktól Glasgow-ban, a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában. A házigazdák a 90. percben szerezték második, győzelmet érő találatukat.

 

A mérkőzés 42. percében a skótok Christy Louise Grimshaw góljával kerültek előnybe, Vágó Fanni révén a magyarok az 56. percben egyenlítettek – a magyar szövetség közösségi oldalának közlése szerint Vágó 62. alkalommal volt eredményes a nemzeti együttesben. A találkozó végjátékában hazai szögletet követően, a védő Rachel Corsie talált a magyar kapuba.

 

Margret Kratz szövetségi kapitány együttese szeptember közepén hazai pályán Skóciától 2-0-ra, majd Spanyolországtól 7-0-ra kapott ki. A csapat legközelebb kedden, a Feröer-szigeteken játszik.

 

Női világbajnoki selejtező, 3. forduló, B csoport:

Skócia-Magyarország 2-1 (1-0)

gólszerzők: Grimshaw (42.), Corsie (90.), illetve Vágó (56.)

 

Az állás: 1. Skócia 9 pont/3 mérkőzés, 2. Spanyolország 6/2, 3. Ukrajna 3/1, 4. Magyarország 0/3 (1-11), 5. Feröer-szigetek 0 (1-21)

A csoportból az első jut ki a vb-re, a második helyezett a pótselejtezőben folytatja szereplését.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább